jeugd.jpg

1. Thema WOW september 2019/2020
2. Agenda van de activiteiten zie hieronder.  Alle data zien? Zie de seizoenagenda van Week Opening Winterwerk.

1. Kom doe mee!   is het jaarthema 2019/2020 voor de Week Opening Winterwerk
Meedoen, bijdragen, bouwen – deze elementen komen we ook tegen in de geschiedenis van Nehemia die oproept tot herbouw van de muren van Jeruzalem (Nehemia 2:11-20). Dat alles gedragen door het verbond van God. Daarom staat dit gedeelte centraal tijdens de opening van het winterwerk.

Als wij jongeren uitnodigen en uitdagen om zich verbonden te weten aan de gemeente, doen we dat midden in een levensfase en in een wereld waarin er veel op hen afkomt. Toch was dat in bijbelse tijden niet anders. In de periode dat Nehemia naar Jeruzalem komt, bevindt het volk Israël zich in een zeer kwetsbare situatie. Hun bestaan als Gods verbondsvolk wordt zowel van buitenaf als van binnenuit bedreigd en de stad Jeruzalem ligt er nog steeds verwoest bij.

Het raakt Nehemia diep. Hij weet van Gods beloften voor Jeruzalem en voelt daarin het appel om met de herbouw van Jeruzalem aan de slag te gaan. Dit doet hij met een besef van verantwoordelijkheid en in afhankelijkheid van God. In die beweging weet hij ook anderen mee te nemen – het is immers geen zaak van hem (en zijn God) alleen, maar van het hele volk. ‘Kom, laten we de muur van Jeruzalem opbouwen!’ (vers 17) Ze vinden moed om niet te blijven zitten, maar om op te staan en mee te doen (vers 18). Het is mooi om te zien dat het persoonlijk getuigenis van Nehemia en het vertrouwen op de beloften van God hierin een rol speelt. In Nehemia 3 lezen we dat het volk ook daadwerkelijk reageert op het appel van Nehemia en dat ieder een deel van het bouwproject ter hand neemt.

Commissie WOW
Mark Meuleman, Jolanda Wittingen, Fred Henniphof, Greta Kamphuis, Annerieke Leurink, Agnes Leurink, Wim Wagenaar, Willard Palm, Alie Fiks, Eibert Boer, Christa van der Horst en Arien Eilander

2. Agenda van de activiteiten 2019/2020

Zaterdag 21 september 2019 14:30 – 16:00
Bewoners van Rehoboth en oudere gemeente leden wordt een heerlijke high tea aangeboden.
Deze wordt klaargemaakt door gemeente leden met een “culinair talent”. Daarnaast wordt er stil gestaan bij het thema. Het geheel is i.s.m. Hulpsaam.
We zoeken mensen die een hapje willen maken of kunnen helpen op de dag zelf.

Zaterdag 21 september 2019 19:00 – 21:30 (14 jaar en ouder)
Een gezellig, sportief volleybaltoernooi! Wil je meedoen?
Vorm een team van minimaal 7 personen en geef je op! Je kan natuurlijk ook gewoon komen aanmoedigen…
Aanmelden is mogelijk tot uiterlijk 14 september via het aanmeldformulier. De wedstrijden beginnen om 7 uur in ’t Oldeveld dus zorg dat je met je team een kwartier van te voren aanwezig bent.
In de zaal mag je geen sportschoenen met zwarte zolen dragen.

Woensdag 25 september 2019 12.30 – 15.00 (7 t/m 9 jaar)
Gezellige middag.
Een startmiddag van de club Gideon met eten en spelletjes!
Een hele gezellige middag van de club Gideon. Samen eten en spelletjes doen.
Direct uit school mogen de kinderen naar de kerk komen voor een leuk startmoment van dit seizoen!

Donderdag 26 september 2019, aanvang 19.30 uur
Thema avond voor 14 jaar en ouder.
Beseffen we ons wel dat we als gemeente aan elkaar gegeven zijn? Jong en oud(er)? Dat we hier onze plek mogen innemen? Het is een voorrecht om deel uit te maken van Gods gemeente en wie ben jij in de gemeente? Wat is jouw bijdrage? Dat is waar we het met elkaar over willen hebben op ern bijzondere manier.
U en jij wordt van harte uitgenodigd!

Vrijdag 27 september 2019 19.30 – 21.00 (10 t/m 13 jaar)
Toffe avond.
Dit wordt echt helemaal super, tof! Dus ben je 10, 11, 12 of 13 jaar dan mag je dit echt niet missen. Jullie beginnen samen, maar de groep zal zich gedurende de avond wel gaan splitsen. Neem vooral je vrienden en vriendinnen samen mee, want dit hebben jullie nog nooit gedaan op ons kerkelijk erf!

Zaterdag 28 september 2019 21:00 – 23:00 (jongeren 14+)
Vuurkorfavond.
Gewoon gezellig kletsen, uit je werk, warmte, hapjes, leeftijdsgenoten, buiten, dikke trui…
Locatie: familie van der Beek (lagestraat 17).

Zondag 29 september 2019 14:30 – 19:00
De startzondag zal plaatsvinden op zondag 29 september.
De middagdienst zal worden geleidt door ds. J.K.M. Gerling. Na afloop willen we weer een picknickwandeling houden en napraten over de gehouden middagdienst. Bij terugkomst wacht er een eenvoudig buffet waaraan alle gemeenteleden kunnen deelnemen.

Gastgezinnen gezocht
Voor de startzondag zoeken we gastgezinnen waar thuis nagepraat kan worden over de middagdienst. De groepen zullen naar schatting uit 6 tot 8 personen bestaan en vertrekken ongeveer 16.00 uur vanaf de kerk. Na een wandeling zullen deze dan rond 16.15 uur bij het gastgezin aankomen voorzien van een picknickmand. Hier zal onder leiding van een gespreksleider (gekozen uit de groep) worden nagepraat over de dienst. Om 17.30 uur kunnen alle gemeenteleden deelnemen aan een eenvoudig buffet in de kerk.

Commissie WOW, samengesteld vanuit alle clubs en verenigingen