IMG_3666.jpg

Wat is Dabar?
Zo zou een filmpje over jouw zomervakantie eruit kunnen zien: een volleybaltoernooi, een toffe kinderclub, tot in de kleine uurtjes chillen met een stel tieners, gespreken bij het kampvuur en een plaatje met een jongen die je heeft gevraagd of je met hem uit de Bijbel wilt lezen. Ter afsluiting nog een serie shots van je teamleden, de jongelui met wie je twee weken 24/7 hebt opgetrokken.

Zo zou het kunnen zijn, als je je aanmeldt als vrijwilliger voor Dabar. Je woont en werkt dan samen met 6-8 teamleden op een camping in Nederland. Samen organiseer je een afwisselend recreatieprogramma en je deelt je geloof met kinderen, tieners, jongeren en ouderen. Want dat is typisch Dabar: midden in het dagelijkse leven op de camping in woorden en daden getuige zijn van Gods liefde voor mensen die Hem (nog) niet kennen.

Dabar betekent letterlijk ‘woord en daad’. Hierboven lees je daar al een voorbeeld van: het gaat om het delen van je geloof, bijvoorbeeld door een campingdienst of een avondsluiting. Maar het gaat vooral ook om je daden: door te laten zien hoe je als christen leeft, ben je een getuige voor de campinggasten.

Proef de sfeer van Dabar in dit filmpje: https://vimeo.com/304623319.

Waarom Dabar?
Dabar is onderdeel van de IZB. Dabar zendt jaarlijks meer dan 400 jongeren uit over ongeveer 20 campings in heel Nederland. Het belangrijkste motief hiervoor vinden we in de Bijbel. In Mattheüs 28:19-20 geeft Jezus Zijn leerlingen de opdracht om het Evangelie bekend te maken in de wereld. Wanneer je ervaart hoe groot Gods liefde voor jou is, dan verlang je ernaar om Zijn liefde ook aan anderen bekend te maken en uit te delen. Gods Geest wil je hierbij helpen.

Voorbereiding op Dabar
Je wordt niet zomaar op pad gestuurd naar een camping. Daarom wordt er in het voorjaar een Dabar Ontmoetingsweekend georganiseerd. Tijdens workshops en bijbelstudies word je toegerust voor het werk op de camping. Ook ontmoet je jouw team en krijg je informatie over de camping waar je de in de zomer naartoe gaat.

Dabar in onze gemeente
In het verleden is vanuit onze gemeente concreet het Dabarwerk op een camping ondersteund. Een aantal gemeenteleden vormden samen met mensen uit de gemeenten Apeldoorn, Emst, Epe en Oene een commissie om dit werk uit te voeren. Helaas is dit in 2017 gestopt.
Dit betekent echter niet dat wij in onze gemeente het Dabarwerk niet meer belangrijk vinden. We hopen dat ieder jaar een aantal jongeren zich aanmelden voor Dabar en dat zij hun geloof mogen delen met campinggasten.

Meer informatie en aanmelden
Ben je enthousiast geworden en wil je je aanmelden voor Dabar? Dat kan via www.izb.nl/dabar/inschrijven. Voor meer informatie kun je terecht op de website www.izb.nl/dabar .