werkgroepen.jpg

Wat is Dabar?
Dabar (letterlijke betekenis: Woord en Daad) zendt christelijke jongeren uit om het geloof in Jezus Christus voor te leven en uit te dragen aan de campinggasten in Nederland en rust christelijke jongeren toe tot een missionaire levensstijl. Jaarlijks gaat het om zo'n 450 jongeren, die werken op meer dan 20 campings. Het diepste motief voor dit werk is Gods liefdevolle betrokkenheid op de wereld, die tot uitdrukking kwam in het leven, het lijden en sterven en de opstanding van Jezus Christus. God gaf zijn Zoon voor de wereld, Hij zond zijn Geest en Hij zendt de christelijke gemeente in de wereld om gestalte te geven aan zijn Koninkrijk.

Kort voor zijn hemelvaart gaf Jezus zijn leerlingen deze opdracht: 'Ga op weg en maak alle volken tot mijn leerlingen, door hen te dopen in de naam van de Vader en de Zoon en de heilige Geest, en hun te leren dat ze zich moeten houden aan alles wat ik jullie opgedragen heb. En houd dit voor ogen: ik ben met jullie, alle dagen, tot aan de voltooiing van deze wereld' (Matteüs 28:19-20).

Bij Dabar richt deze zending zich in het bijzonder op de mensen die onbekend zijn met het geloof en de kerk, of hiervan vervreemd zijn geraakt. Vanuit de plaatselijke gemeente worden de Dabar-deelnemers uitgezonden om met hun aanwezigheid en activiteiten God present te stellen in het leven van de campinggasten. Zo mogen zij hen uitnodigen tot het ervaren van en het delen in de liefde van God.

Meer info is te vinden op de landelijke site: http://www.dabarwerk.nl/#about

Er is een commissie (gemeenteleden uit Wapenveld, Emst, Oene en Epe) die de Dabarteams ondersteunt. Wapenveldse jongeren, die geïnteresseerd zijn, kunnen zich aanmelden bij bij het secratariaat.

Dabar regio commissie
Secretariaat van de Dabar commissie Info en aanmelden                  Voor E-mailadres ga naar pagina Contact
 Eveline Torn Boers  Vragen en informatie  06-27 57 31 05


Dabar op camping De Scheepsbel is beëindigd
Enige tijd geleden hebben wij als Dabar commissie een gesprek gehad met camping de Scheepsbel. Hierbij gaf men aan dat men besloten heeft dat men in de toekomst geen gebruik meer wil maken van het Dabar werk.

De camping wil zich meer gaan richten op gezinnen met jongere kinderen. Hierbij zijn gezinnen met oudere kinderen / jongeren niet direct meer een doelgroep voor hen. In aansluiting hierop heeft men gekozen om met één professionele organisatie verder te gaan in plaats van met Dabar en een professionele organisatie.

Dit betekent dat er na 17 jaar een eind komt aan het Dabar werk op camping de Scheepsbel in Doornspijk. Wij zien dankbaar terug op deze periode. Vele teamleden hebben hun gaven en tijd gegeven om op de camping het evangelie te delen en er te zijn voor de campinggasten. Vele malen hebben wij Gods aanwezigheid mogen opmerken in de dingen die gebeurden.

Als commissie willen we de komende periode gebruiken om te zoeken naar welke weg God voor het Dabarwerk in deze regio heeft.

Mochten er nog vragen zijn of je zou meer informatie willen hebben, dan kun je mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of bellen met Eveline Torn Boers of Dirk-Jan Wolvers.