Welkom
"Door Jezus Christus is de liefde en genade van God tot ons gekomen en in ons gevloeid. Jezus is de Wijnstok en wij zijn de ranken, die de levenssappen van Hem ontvangen."
Kerkstraat 2a, Wapenveld
Elkaar ontmoeten.

1. Start van de Alpha cursus is 7 maart
Is er meer in jouw leven? Wie is Jezus en hoe relevant is het christelijk geloof eigenlijk?
Zijn dit vragen die jou bezighouden? Volg dan de Alpha cursus.

In 10 avonden maak je kennis met de bijbel en kom je wekelijks als groep bij elkaar. Elke avond start met een gezellige maaltijd….en elke keer wordt er voor je gekookt. Na het eten luister je naar een boeiende inleiding over in totaal 10 verschillende thema’s zoals:
• Is er meer?
• Wie is Jezus en waarom stierf Hij?
• Bidden: waarom en hoe?
• Hoe leidt God ons?
• Wie is en wat doet de Heilige Geest?

Na de inleiding praten we in kleine groepjes met elkaar door. Stel al je vragen en praat met andere deelnemers over de boeiende onderwerpen. Je bent niet de enige, want wereldwijd volgden ruim 29 miljoen mensen een Alpha cursus. Een onderdeel van het programma is een weekend weg. Thema van dit weekend zal gaan over De Heilige Geest. Lijkt het je wat en/of ken je iemand die ook hierin geïnteresseerd is geef je dan samen op. Er is voor deze eerste Alpha cursus plaats voor 20 deelnemers.

Startavond: donderdag 7 maart 2019
Wanneer:    10 donderdagavonden om 19.00 uur
Waar:         Boerderij camping Het Oever, Het Oever 2, 8191 NN Wapenveld
Kosten:       Eenmalig € 5 voor (werk)boekje en € 3,5 per avond voor het eten ed.
                  Voor het weekend vragen wij een bijdrage van € 25.
Meld je aan voor de Alpha cursus via genoemd E-mailadres of telefoonnummer!!

2. Orgelconcert met Euwe en Sybolt de Jong
Zaterdagavond 23 februari is er een orgelconcert met Euwe en Sybolt de Jong. Zij zullen vierhandig bewerkingen van cantates spelen op het mooie Reilorgel en op twee harmoniums (traporgels) welke zij hebben meegebracht naar Wapenveld.
Het wordt een vierhandig feest en een dubbel feest om naar te luisteren.

- We verwachten u te ontvangen in de Hervormde Kerk aan de Kerkstraat 2a te Wapenveld.
- Het concert begint om 19.30 uur terwijl de kerkzaal een half uur eerder open is.
- Om de kosten te dekken is de entree € 7,50 per persoon / concert.
- Na afloop bent u welkom om met een drankje en een hapje na te praten.

De Groningse broers van Friese afkomst Euwe en Sybolt de Jong lijken een levenswerk te maken van het transcriberen van de noten die Johann Sebastian neerschreef in zijn ruim tweehonderd cantates. Dat op zichzelf geeft ze een status aparte (niemand anders doet het), maar het is slechts een deel van de activiteiten van dit unieke tweetal.
Wie denkt dat ze stad en land doortrekken om de resultaten van hun vierhandige Bach aan de man te brengen heeft het mis. De concerten van de beide De Jongs zijn een vierhandig feest waarbij alles aan de orde komt wat in de loop der eeuwen op dit gebied gecomponeerd en gearrangeerd is. En als het niet anders kan voegen ze daar hun eigen fantastische verzinsels aan toe - vol humor, vol ernst ook, en altijd met de vurige wens om met het aanwezige publiek te communiceren.

Zij brengen ook hun harmoniums mee en spelen daar ook stukken voor 2 orgels op o a: een sonate voor 2 orgels van G, Piazza en ook 2 stukken van J S Bach het Rondeau en het Air plus.
De broers Euwe en Sybolt de Jong vormen sinds hun studietijd aan het Conservatorium in Groningen een orgelduo. Hun vertolkingen van arrangementen van cantatedelen van J.S. Bach voor orgel vierhandig worden in binnen- en buitenland geprezen. Zij hebben al verscheidene cd’s uitgebracht.

Wilt u meer weten over Euwe en Sybolt de Jong, kijk dan op www.dejongdejong.nl.