gasten.jpg

Als je een kerkdienst wilt bijwonen ben je van harte welkom. Als je niet bekend bent met de gang van zaken, kun je vragen hebben. Wat kan je verwachten, hoe gaan dingen en waar moet je aan denken? Om je te helpen proberen we op een aantal vragen alvast een antwoord te geven. Heb je nog andere vragen? Neem dan gerust contact met de koster!

Kerkbezoek in coronatijd
Wanneer je in de buurt op vakantie bent en je wil graag één van de kerkdiensten bijwonen dan ben je ook in deze tijd van harte welkom. Je kunt gewoon langskomen en zich bij binnenkomst melden bij de koster of één van de ouderlingen. Omdat we graag vooraf willen weten wie er komen vragen wij je, zo mogelijk, zich van te voren op te geven via de button op de homepage. Je ontvangt dan uiterlijk zaterdag voor de dienst een bevestiging.

Net zoals bij een bezoek aan een winkel of restaurant gelden er voor het bezoeken van een kerkdienst vergelijkbare maatregelen. Naast de hygiënemaatregelen en de afstandsrichtlijn gelden er voor het kerkgebouw speciale maatregelen. Zie verder de informatie over de gedragsregels tijdens je bezoek.

Zo kan je geen gebruik maken van de kapstokken en wordt je gevraagd direct door te lopen naar de kerkzaal. In de kerkzaal is duidelijk aangegeven waar je kunt plaatsnemen.
Tijdens de dienst wordt er niet gecollecteerd. Wel staan er collectezakken bij de ingang van de kerkzaal. Tijdens de ochtenddiensten is er kinderoppas aanwezig.

1. Is een kerkdienst voor iedereen toegankelijk?
Jazeker! In principe is de kerkdienst de samenkomst van de gemeente van Jezus Christus. En iedereen is van harte welkom om een kerkdienst mee te maken, ook als je jezelf geen christen zou noemen, twijfelt, vragen hebt, of gewoon nieuwsgierig bent. De kerkzaal en het kerkelijk centrum zijn rolstoeltoegankelijk.

2. Hoe laat begint de kerkdienst en hoe laat moet ik er zijn?
De ochtenddienst begint om 9.30 uur. De avonddienst in de zomerperiode is om 18.30 uur. In de winterperiode is er een middagdienst om 14.30 uur. Er is meestal plaats genoeg dus je kunt vlak voor aanvangstijd nog binnenkomen. De eerste bezoekers komen ongeveer 20 minuten voor aanvang binnen. Aanvangstijden van de verschillende diensten en de voorganger vindt je ook op de Homepage onder de link 'Kerkdiensten'.

3. Waar zijn de kerkdiensten en hoe kom ik er?
Ons kerkgebouw staat aan de Kerkstraat 2a, 8191LV in Wapenveld

4. Kan ik mijn auto in de buurt kwijt?
Voor en achter de kerk is er gelegenheid om je auto te parkeren.

5. Kan ik opgevangen worden bij een eerste bezoek?
Natuurlijk. Geef je gegevens aan de koster door. Dan neemt iemand contact met je op die je uitnodigt en je opvangt tijdens je eerste bezoek.

6. Hoe lang duurt een kerkdienst?
De dienst duurt ongeveer een uur en een kwartier.

7. Welke kleding doe ik aan?
Voel je thuis en kom in kleding waar jij je prettig in voelt.

8. Als ik geen Bijbel of Psalmboek heb?
In het kerkelijk centrum zijn Bijbels met Psalmen beschikbaar voor gasten. Wij gebruiken de Bijbel in de Herziene Statenvertaling en het Psalmboek met de 12 gezangen. Natuurlijk kan je ook de Bijbel gebruiken in een voor jezelf bekende vertaling. Je kunt ook de koster naar een Bijbel met Psalmen vragen.

9. Als ik moeilijk de Nederlandse taal versta?
Er zijn enkele Bijbels in een andere taal aanwezig. Als je een vertaling nodig hebt dan vragen wij je vooraf contact op te nemen met één van de predikanten. Je kunt dan met hem afspraken maken.

10. Is er ook iets te doen voor mijn kinderen?
Er is kinderoppas in de morgendienst. De kinderen in de leeftijd van de onderbouw kunnen het eerste deel van de dienst meemaken. Daarna gaan zij, vóór de preek naar de kinderoppas waar een verhaal uit de Bijbel wordt verteld en de kinderen een passend werkje kunnen maken. Voor meer informatie zie onder 'Gezinnen' de pagina 'Kinderoppas'.

11. Zijn er nog meer activiteiten van de kerk?
Ja, er zijn allerlei activiteiten doordeweeks. Zie elders op deze website.