gemeente.jpg

Christus is opgestaan! Dat is letterlijk het levende evangelie waarover in het afgelopen jaar verteld mocht worden in het kinder- en jeugdwerk in onze gemeente. Dankbaar zijn wij als we terugzien op alles wat er is gebeurd in het winterwerk. Vooral dat dit evangelie rond mocht gaan, maar ook dat er een goede opkomst was in het catechese en clubwerk. Dat het ook in een zekere rust mocht gebeuren.

Ondertussen kijken wij ook vooruit. Dat valt ook mooi samen met het nieuwe beleidsplan. Terwijl we hierover nadachten kregen we een mooi onderzoek van de HGJB aangereikt. Dit onderzoek ging over de aansluiting van tieners bij de eredienst. In diverse media is er over geschreven. U kunt het hele onderzoek lezen op https://www.hgjb.nl/eredienst/ . Zeer de moeite waard.

De evaluatie van de kerk-school-gezin dienst past goed in het thema van bovenstaand onderzoek. In deze dienst hebben we voor het eerst besloten om de kinderen niet meer naar voren te halen na de dienst. Daarop hebben we wel wat signalen ontvangen dat niet iedereen die wijziging als positief heeft ervaren. De achtergrond was dat we de kinderliederen niet pas aan het einde wilden zingen maar meer verweven wilden laten zijn met de dienst. In elk geval zouden we het wel fijn vinden als we hierover nog wat reacties uit de gemeente ontvangen. Dan nemen we dat mee naar volgend jaar.

Dan mag het winterwerkseizoen afgelopen zijn. Ook in het zomerseizoen gebeurt er nog steeds heel veel. De voorbereidingen voor volgend jaar worden de komende maanden weer opgepakt. Vacatures moeten weer vervuld worden van catechese en clubleiding. En natuurlijk gaat de VBW-commissie en de Week Opening Winterwerk commissie hard aan het werk voor weer twee mooie weken aan het einde van de zomervakantie en aan het begin van het nieuwe winterwerkseizoen.

En Simon van der Kamp is zich ondertussen aan het warm lopen… Bedankt Mark, voor alles wat je afgelopen 8 jaar voor het jeugdwerk hebt mogen doen. En bovenal dank aan de HEERE Die doorgaat met Zijn werk in Wapenveld. Laten we voor elkaar, de kinderen en de jongeren blijven bidden.

Mark Meuleman en Harold Prins