Net zoals bij een bezoek aan een Bibliotheek, winkel of restaurant gelden er voor het bezoeken van een kerkdienst vergelijkbare gedragsregels.
Bij alle kerkdiensten zullen er kerkhulpverleners aanwezig zijn.
Update 1 september 2021

Als kerkenraad proberen we elke keer weer een evenwicht te vinden tussen ons verlangen om zo snel mogelijk weer als gehele gemeente bij elkaar te komen en onze verantwoordelijkheid voor de gezondheid van bezoekers van de diensten en activiteiten.
Lees steeds de meest actuele informatie op de pagina “Info actueel rondom de gemeente”.

Gezondheidsvragen voor uw kerkbezoek
U kunt een kerkdienst niet bezoeken wanneer u één van onderstaande vragen met ‘JA’ moet beantwoorden:
* Heeft u één of meerdere van de volgende (milde) symptomen: neusverkoudheid of hoesten of benauwdheid of koorts (vanaf 38°C)?
* Heeft u de afgelopen 24 uur klachten (COVID-19-symptomen) gehad?
* Heeft u huisgenoten/gezinsleden met koorts en/of benauwdheidsklachten?
* Is er bij u of een huisgenoot/gezinslid in de afgelopen 14 dagen corona vastgesteld?.

Gedragsregels in het kort
• Houd altijd 1,5 meter afstand.
• Meld u voor kerkbezoek aan via het reserveringssysteem op de website van de kerk of via een wijkouderling.
• Bij binnenkomst de desinfecterende handgel gebruiken.
• De garderobe niet gebruiken, neem je jas mee de kerkzaal in. Dit voorkomt door elkaar geloop bij het verlaten van de kerk.
• Loop direct door de kerkzaal in, blijf niet wachten in de hal van de kerk.
• Bij het betreden van de kerkzaal graag een zitplaats zoeken via de 2 middenpaden (niet via de paden langs de muren).
• Ga alleen zitten in kerkbanken die hiervoor vrijgegeven zijn (ga niet zitten in banken met het label “VRIJHOUDEN”).
• Blijf één zitplaats uit het middenpad zodat kerkbezoekers niet te dichts langs u heen hoeven te lopen (houd de 1,5 meter regel in acht).
• Middenbanken: Bent u de eerste in een bank, loop dan door naar het midden zodat volgende kerkbezoekers niet voor u langs hoeven te schuiven.
• Zijbanken: Bent u als eerste in een bank, loop dan door naar het eind van de bank zodat volgende kerkbezoekers niet voor u langs hoeven te schuiven.
• Bij het verlaten van de kerk de paden langs de kerkmuur gebruiken
• Het verlaten van de kerk wordt blok voor blok gedaan, te beginnen met het blok aan de kant van het kerkplein.
• Bij het verlaten van de kerk graag direct doorlopen naar buiten, blijf niet staan praten in de hal van de kerk.
• Volg verder de aanwijzingen die gegeven worden door de koster of kerkrentmeesters.